15 Μαρτίου 2012

Tσαρουχάκια

Σιγά σιγά ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Γνωρίζουμε τα γεγονότα της σκλαβιάς και της Επανάστασης μέσα από γνωστούς πίνακες και βιντεάκια, τα παιδιά πήραν τα ποιήματα-ρόλους τους για τη γιορτή, μαθαίνουμε τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Προς το παρόν δεν κάναμε καμία χειροτεχνία αλλά σκέφτομαι να κάνουμε κάτι από όλα αυτά που βλέπω στα blogs των συναδέλφων. 
Για να μη γίνω κουραστική και επαναλαμβάνω τις ιδέες που ήδη υπάρχουν, σκέφτηκα να ανεβάσω μία κατασκευούλα που είχαμε φτιάξει πέρσι, ιδέα κοινή με τη φίλη Δέσποινα, που φέτος είναι σε άλλο σχολείο :-( .  


Τσαρουχάκια με πηλό που έφτιαξαν τα παιδιά, τα χρωμάτισαν με ακρυλικό χρώμα, τα περάσαμε με ένα ειδικό σπρέι για να μη φεύγει το χρώμα, και κολλήσαμε με σιλικόνη ένα πον πον για φούντα και ένα μαγνητάκι από την πίσω πλευρά. Και έγινε μαγνητάκι για το ψυγείο!


Θυμίζουν λίγο τουριστικά είδη αλλά έχουν πλάκα! Μας βλέπω φέτος να τα φτιάχνουμε και να τα πουλάμε, σε λίγο που ξεκινάει και η τουριστική περίοδος, μήπως βγάλουμε και κανένα φράγκο για το σχολείο!



8 σχόλια:

  1. το σχεδιο πως το βγάλατε; μου άρεσε πολύ η ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι δύσκολο Χρύσα,αν πιάσεις στα χέρια σου τον πηλό γίνεται πολύ απλά,φτιάξε ένα μακρόστενο κομμάτι όσο περίπου ο αντίχειρας σε μήκος και μετά από τη μία πλευρά κάν'το μυτερό, πάτησε το λίγο να χαμηλώσει στη μέση και έτοιμο.Α!και με το δάχτυλο κάνε και ένα βαθούλωμα εκεί που μπαίνει το πόδι.Κάνε τη δοκιμή μόνη σου και μετά δώσε οδηγίες στα παιδιά,δείξε τους ένα παράδειγμα και θα το κάνουν και μόνα τους.Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ,,ΣΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ,,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝ -ΝΗΣΙΩΤΙΣΣΕς ,,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια!Εγώ βέβαια δεν είμαι από Κω,απλά εδώ βρέθηκα...Εσύ από Ρόδο,ε;Θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή