6 Απριλίου 2012

Πασχαλινές κατασκευές

Είχαμε τελειώσει με τα πασχαλινά από την προηγούμενη εβδομάδα με πολύ τρέξιμο, λόγω αδειούλας μου και τώρα βρήκα λίγο χρόνο να ανεβάσω τις κατασκευές μας. Πάντως προλάβαμε να μιλήσουμε για όλα τα γεγονότα των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μέσα από γνωστούς πίνακες, να μάθουμε για τα έθιμα και τις παραδόσεις μας από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Ανάσταση και να κάνουμε και τις πασχαλινές κατασκευές μας.
 Εδώ στα Δωδεκάνησα την Κυριακή των Βαΐων μοιράζουν στην Εκκλησία σταυρουδάκια και αλογάκια (το αλογάκι συμβολίζει το γαϊδουράκι που ανέβηκε ο Ιησούς κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα) φτιαγμένα με βάγια από τις γυναίκες της ενορίας. Έτσι φέτος μία μητέρα μας τα έφερε στο σχολείο να τα δουν τα παιδιά. Πέρσι που είχαμε περισσότερο χρόνο είχαν έρθει δύο μαμάδες και μας έδειξαν πως φτιάχνονται, φέτος δυστυχώς δεν προλάβαμε...


Τα αυγά μας φέτος ήταν δύο διαφορετικά. Τα πρώτα, πράσινα με δαχτυλιές κίτρινες, κόκκινες και άσπρες που έγιναν κοτοπουλάκια, πασχαλίτσες και λαγουδάκια...


...και τα δεύτερα έγιναν με αλουμινόχαρτο ως εξής: τα παιδιά τσαλακώνουν το αλουμινόχαρτο και το ξανανοίγουν, το βάφουν με πινέλο με ένα χρώμα, τυλίγουν εκεί μέσα το αυγό τους προσεκτικά και το ξετυλίγουν αμέσως. Αφήνουν να στεγνώσει το πρώτο χρώμα και επαναλαμβάνουν τη διαδικασία άλλες δύο φορές με άλλα χρώματα.




Τα καλαθάκια μας έγιναν με συσκευασία από τρίγωνα τυράκια για βάση και μισά ξύλινα μανταλάκια. Διακοσμήσαμε με λωρίδες από χαρτόνι, βάλαμε και χερουλάκι από οντουλέ και έτοιμα!




Και μέσα ένα δωράκι από την κυρία για καλό Πάσχα, (ιδέα που έκλεψα από εδώ) γλειφιτζουράκια λαγουδάκια!!!


Τέλος η κάρτα με τις ευχές για τους γονείς, ένα πολύ απλό κοτοπουλάκι...


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!