17 Ιανουαρίου 2012

O Μικρός Σκαντζόχοιρος

Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε ένα πολύ γλυκό παραμύθι που μας έφερε ένα παιδάκι με τίτλο: "Ο Μικρός Σκαντζόχοιρος μια χειμωνιάτικη νύχτα".


  Πρόκειται για ένα σκαντζοχοιράκι που ξύπνησε από τον παγωμένο αέρα και ενώ δε μπορούσε να ξανακοιμηθεί, έπεσε από τον ουρανό το καλύτερο δώρο του κόσμου, ένας κόκκινος μάλλινος σκούφος. Όμως του ήταν πολύ μεγάλος και έτσι αποφάσισε να τον πάει δώρο στο λαγό αλλά δυστυχώς στην επιστροφή χάθηκε μέσα στα χιόνια... Ο λαγός με τη σειρά του χάρισε το σκούφο στον ασβό γιατί δεν του έκανε και ο ασβός στην αλεπού επειδή δεν άκουγε τίποτα όταν τον φορούσε. Η αλεπού ενθουσιασμένη τον φόρεσε και βγήκε βόλτα ώσπου βρήκε κάτω από το χιόνι το μικρό μας σκαντζόχοιρο παγωμένο. Τον έβαλε αμέσως μέσα στο σκούφο και τον πήγε στο σπίτι του λαγού όπου όλοι κατάλαβαν ότι ο σκούφος τελικά ήταν ό,τι έπρεπε για το σκαντζοχοιράκι που αποκοιμήθηκε ήσυχο!
  Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα: ο σκούφος σε όλες τις εικόνες έχει απαλή βελούδινη υφή. Τα παιδιά αφού αναδιηγήθηκαν το παραμύθι, ζήτησαν να φτιάξουμε με κάποιο τρόπο το μικρό σκαντζόχοιρο μέσα στο σκούφο του. Διαλέξαμε λοιπόν την παρακάτω εικόνα και προσπαθήσαμε να την αποτυπώσουμε εικαστικά.


Και να τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας (ο σκούφος είναι από βελουτέ χαρτί)


 Και η πιο σπουδαία ερώτηση των παιδιών ήταν: "Γιατί κυρία ο σκαντζόχοιρος όλο θέλει να κοιμάται;"Δεν υπήρχε καλύτερη αφόρμηση για να ξεκινήσουμε το θέμα για τα ζώα σε χειμερία νάρκη...

4 σχόλια:

  1. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLOG.ΕΙΜΑΙ Η... ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να αφήσεις το σχόλιό σου. Είσαι ήδη και στη δική μου λίστα... Να' σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις ευαισθησία στην προσέγγιση σου και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό όπου το συναντώ.Να είσαι καλά και καλή δύναμη....Θα τα λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Καλή συνέχεια και στο δικό σου έργο που είναι άξιο θαυμασμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή