13 Μαρτίου 2012

Ζυμαροπαιχνίδια!

Από τη μέρα που φτιάξαμε την κυρα- Σαρακοστή, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το ζυμάρι. Την επόμενη κιόλας μέρα φτιάξαμε επιπλέον ζυμαράκι, το χωρίσαμε σε τρία μέρη και το χρωματίσαμε με τέμπερες.


Το αποθηκεύουμε σε ένα ταπεράκι και παίζουμε μ΄αυτό κάθε πρωί στη γωνιά των εικαστικών. Τα παιδιά ασχολούνται πάρα πολύ και ομολογουμένως είναι λίγο καλύτερο από την πλαστελίνη γιατί είναι πιο μαλακό και εύπλαστο! Έχουμε συνηθίσει να ψήνουμε τις κατασκευές τους αλλά τελικά μάλλον τα παιδιά το προτιμούν έτσι.

Η συνταγή είναι πολύ απλή:

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα αλάτι ψιλό
1 κουταλάκι λάδι (αν είναι αρωματικό λαδάκι ακόμη καλύτερα)
1 κούπα νερό περίπου ή τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έτοιμο! Αν θέλουμε να το χρωματίσουμε μπορούμε είτε να χρωματίσουμε το νερό της συνταγής με γκοφρέ χαρτί, είτε να βάλουμε τέμπερα στο έτοιμο ζυμάρι και να το ζυμώσουμε μέχρι το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο (εμείς κάναμε το δεύτερο γιατί το χρώμα βγαίνει πιο έντονο). 

Να πώς απολαμβάνουν τα παιδιά το καινούριο τους υλικό:Προσοχή, το ζυμαράκι δεν πρέπει να μείνει εκτεθειμένο γιατί ξεραίνεται. Θα πρέπει να αποθηκεύεται σε κλειστό σκεύος ή σε σακουλάκι. Και για όσους το δοκιμάσουν, καλά παιχνίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου