28 Φεβρουαρίου 2012

Θέατρο σκιών

Την προηγούμενη εβδομάδα μέσα σε όλα, πήγαμε να παρακολουθήσουμε και μία παράσταση θεάτρου σκιών. Η παράσταση που είδαμε δεν είχε να κάνει με τον Καραγκιόζη αλλά με τα αγαπημένα μας "τρία μικρά λυκάκια" του Ευγένιου Τριβιζά. Βέβαια ο Καραγκιόζης δεν παρέλειψε να προλογίσει την παράσταση, να μιλήσει στα παιδιά, να κάνει αστεία μαζί τους και στο τέλος να μας χαιρετίσει με τις πλάκες του!





  Μετά και από αυτή τη δράση μας, ενισχύεται η άποψή μου ότι τα επαγγελματικά θεάματα προσφέρουν σπουδαίες εμπειρίες στα παιδιά, τους μαθαίνουν να γίνονται ενεργοί θεατές, να έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και να ψυχαγωγούνται μέσα σε μια θεατρική ατμόσφαιρα. 
  Δυστυχώς στις μικρές  περιοχές της Ελλάδας δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε θεατρικά δρώμενα παρά να περιμένουμε πότε θα ανέβει μία παράσταση ή πότε θα "έρθει" μία, από τις μεγαλύτερες πόλεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα παρακολουθήσουμε κάτι χωρίς δεύτερη σκέψη, προσπαθούμε να επιλέγουμε όσο γίνεται πιο ποιοτικές παραστάσεις.
   Η συγκεκριμένη πάντως παράσταση αναβασμένη από την τοπική κοινωνία, παρότι ήταν ηχογραφημένη, σε γενικές γραμμές ήταν καλοφτιαγμένη, με ωραίες μουσικές, ωραίες φωνές και τους γνωστούς πετυχημένους διαλόγους ελάχιστα αλλαγμένους. Μας φιλοξένησαν σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο, φρόντισαν για τη μεταφορά μας από και προς το σχολείο και μας κέρασαν και ένα χυμούλη λίγο πριν μας χαιρετίσουν! Το πιο σπουδαίο είναι ότι τα παιδιά γύρισαν στο σχολείο χαμογελώντας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου