21 Φεβρουαρίου 2012

Πάμε στο ζαχαροπλαστείο...

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την επίσκεψη σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Το συνοικιακό ζαχαροπλαστείο που διαθέτει και μεγάλο εργαστήριο στον ίδιο χώρο, μας δέχτηκε με μεγάλη προθυμία. 


Αρχικά περιηγηθήκαμε στο χώρο του ζαχαροπλαστείου και παρατηρήσαμε τα διάφορα ήδη που πουλάει το συγκεκριμένο κατάστημα, τα ψυγεία, τα ράφια, τα κουτιά, την ταμειακή μηχανή.





Στη συνέχεια ο ζαχαροπλάστης που ανέλαβε να μας ξεναγήσει μας οδήγησε στα πιο απόκρυφα και μυστικά μέρη ενός ζαχαροπλαστείου, το εργαστήριο. Εκεί η μύτη μας παρέλυσε και τα μάτια μας δε χόρταιναν να κοιτάζουν...


Ο κάθε ζαχαροπλάστης έκανε και κάτι διαφορετικό. Κάποιος έφτιαχνε σου για εκλεράκια με το κορνέ...


...κάποιος άλλος ψέκαζε ζελέ στα ταρτάκια και τις τούρτες...


..άλλος έβαζε γλάσο στις τούρτες...


...και κάποιος μας έδειξε πως φτιάχνουν τη ζύμη για τα κρουασάν - σφολιάτα.



Είδαμε πώς βγαίνει το τσέρκι από την τούρτα με το φλόγιστρο...


...και πώς φτιάχνεται η κρέμα για τα κωκ και τα εκλέρ στο μηχάνημα.


Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα πολλά ψυγεία με τους αριθμούς που το καθένα είχε και κάτι άλλο μέσα. Αφού μας κέρασαν άσπρα μικρά σοκολατάκια και μπισκοτάκια χαρίσαμε κι εμείς τα δικά μας "γλυκά" στους ζαχαροπλάστες!


Και όταν γυρίσαμε στο σχολείο συζητήσαμε για την εμπειρία που ζήσαμε και ζωγραφίσαμε αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο. Κάποιοι μάλιστα αποφάσισαν να γίνουν ζαχαροπλάστες όταν μεγαλώσουν!



2 σχόλια:

  1. Μπράβο για την όρεξη και την δημιουργικότητά σου! Τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι τοσο ωραίες για τα παιδιά! Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μάρω! Οι επισκέψεις είναι πάντα σημαντικές εμπειρίες.Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίνουμε κάπου κάθε βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή